MENU

Her er du: Forside / Nyheder

25-11-2019
Del indholdet:

Rejsegilde i regn og rusk

H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

”Skidt med at det regner i dag, hvis bare åbningen er tilsmilet af vejrguderne med blå himmel og sol”, bemærkede ressourcedirektør for TEC Jacob Elmeos Jersild i sin velkomsttale til de mange fremmødte gæster fredag den 22. november 2019  i Lyngby.

Ved middagstid samledes bygherre, rådgiver,  håndværkere og leverandører til det traditionelle rejsegilde på det kommende H.C. Ørsted Gymnasie i Lyngby.

Blæst og regn dominerede og fik de fremmødte til at søge ly mellem de stor betonelementer, men de lod sig ikke gå på af gråvejret og alle holdt fast i de positive toner.

”Nok har efteråret generelt været mildt, så håndværkerne har kunnet arbejde på byggepladsen, og nok er temperaturerne p.t. næsten forårsagtige, men et møgvejr var det at holde rejsegilde i”, bemærkede også arkitekt og partner i Kant arkitekter, Karl-Martin Buch Frederiksen.

”Jeg vil gerne slutte med en tak til alle involverede parter – i særdeleshed håndværkerne, som gør en stor indsats på pladsen”, sagde han.

Efter begge talere havde rost håndværkernes indsats, var det tid til de traditionelle rejsegildepølser, som pølsevognen stod klar til at servere.

H.C. Ørsted har en særlig fremtrædende rolle på vores nye tekniske gymnasium, og da det var ham, der opdagede elektromagnetismen og aluminium, er det derfor ikke spor tilfældigt, at gymnasiet får facade af aluminiumslameller og faglokaler, møderum og trapper formet som elektromagnetiske spoler.

Byggeriet er allerede blevet hædret med den prestigefyldte internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, hvor det vandt i kategorien ’Innovative Architecture – best of best’ foran en række internationale projekter.

Det er entreprenørfirmaet ANKER HANSEN & CO. A/S, der i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab bygger H.C. Ørsted Gymnasiet.

af Helmut Melcher

 

Del indholdet:

Kontakt os

Har du brug for hjælp?
Har du brug for hjælp?

Nyheder