MENU

Her er du: Forside / Nyheder

23-08-2018
Del indholdet:

Onsdag den 22. august 2018 på en mark lidt uden fra Hornbæk

Det nye plejehjem på Halfdan Rasmussens Vej

Den 22. august klokken 14.00 blev det første spadestik taget til det nye plejehjem, som skal afløse plejehjemmet Bøgehøjgård.

OK-Fonden vandt i begyndelsen af 2016 et udbud om driften af Dronning Ingrids plejehjem Bøgehøjgård i Hornbæk, samt opførelsen af et nyt plejehjem til Bøgehøjgårds beboere, som opføres i henhold til Lov om almene boliger.

Ved den helt nye vej "Halfdan Rasmussens Vej" mødte tæt på 100 mennesker op onsdag eftermiddag, både lokalpolitikere, kommunale chefer, arkitekter, ingeniør, entreprenører, plejehjemsbeboere og andre interesserede.

Projektchef Lennon Andersen fra OK-Fonden åbnede kl. 14. 00 den officielle ceremoni ved at byde de mange fremødte gæster velkommen og den første i talerækken var vikarierende borgmester Henrik Møller.

Det nye plejehjem skal gerne blive smukt, flot og brugbart, og det bliver meget spændende at følge forløbet, bemærkede han i sin tale.

Herefter tog bestyrelsesformand for OK-Fonden, Michael Brostrøm, ordet.

Fire år er gået siden vi havde første møde i styregruppen for byggeriet, og mange tanker, idéer og visioner har været på bordet.

Ikke alle drømme kunne realiseres, men indholdet i plejehjemmet er grundlæggende det samme. Vi ønsker at beboerne kan sige: Velkommen hjemme hos mig.

Mette Lene Jensen, formand for social-og sundhed i Helsingør Kommune var den næste i talerstolen, og hun sluttede sin tale med at hun allerede glæder sig til indvielsen.

Herefter var det adm. direktør, Erik Bech-Pedersen fra AHC som tog ordet.

En af vores kerneværdier er rummelighed. Derfor vil vi gerne være kendetegnet ved at bygge for mennesker med specielle behov - det være sig mennesker med handicap, ældre mennesker og alle andre, der har brug for ekstra omtanke, og derfor glæder jeg mig særligt til at komme i gang med at bygge det ny plejehjem.

Talerækken sluttede med Lars Andersen, som er arkitekt og partner i JJW- arkitekter, og han fortalte om sit praktikophold på det nuværende plejehjem Bøgehøjgård som skal afløses. Her opnåede han en endnu dybere forståelse for de kommende beboeres behov.

Så kom den del alle har ventet på, det berømte første spadestik.

Ikke kun én, men hele fire spader stod klar. Henrik Møller, Mette Lene Jensen og Michael Brostrøm fik en spade hver. Den sidste håndterede Bodil Bækgaard, plejehjemsleder på Bøgehøjgård, og Gerda Vahl Sørensen, beboer på Bøgehøjgård, i fællesskab.

Festligheden sluttede af med en dejlig buffet til de mange fremmødte gæster.

af Helmut Melcher

 

Del indholdet:

Kontakt os

Har du brug for hjælp?
Har du brug for hjælp?

Nyheder