MENU

Her er du: Forside / Nyheder

30-08-2018
Del indholdet:

Fra Kontanthjælp til læreplads

13 ugers praktik bliver til 3½ års ansættelse som Tømrerlærling

En lettere lad ung mand med hang til at sove (meget) over sig, og som egentlig bare skulle lave et eller andet i træ.

19-årige Christian Wallensgaard fra Værløse har de seneste år prøvet kræfter med forskellige jobs som bl.a. snedker og pladesmed, men uden at finde sin rette hylde i arbejdslivet. Et samarbejde mellem Furesø Kommune og ANKER HANSEN & CO. A/S foranledigede at Christian i februar 2018 startede et 13 ugers praktikperiode hos CP Garage ApS i Lynge for at lære om sig selv, sine sociale færdigheder og det med at skulle møde på job til tiden. Vækkeuret har for Christian været en stor fjende, men hvor han tidligere gentagne gange mødte ind flere timer for sent, spildtes der på værkstedet ingen minutter – Christian mødte ind punktligt!

Denne positive udvikling foranlediger at ANKER HANSEN & CO. A/S efterfølgende valgte at ansætte Christian som pladsmand på vores store renoveringsprojekt Dammene i Brøndby til og med august 2018.

Christian har ad denne vej fået smag for tømrerfaget, og da Tømrerfirma EGELUND ved Jacob Egelund som er underentreprenør på Dammene, henvendte sig inden udløbet af Christians kontrakt med AHC, blev der takket stort JA til en uddannelse som tømrer. Det tidligere sløsehoved kunne således i indværende uge underskrive kontrakt som tømrerlærling med ansættelse på almindelige lærlingevilkår de kommende 3½ år.

Det er svært at sætte ord på, hvad vendepunktet blev, men alt tiltalte mig bare, og som tømrer kommer man rundt om en masse udfordringer, der alligevel er ret ligetil, hvis man gør det rigtigt. Så selvom jeg hverken havde lyst eller en speciel interesse, er jeg blevet bidt af at arbejde som tømrer, og kæft, trit og retning virker jo”, udtaler en glad Christian.

ANKER HANSEN & CO. A/S ønsker Christian held og lykke med sin læreplads som tømrer – det er velfortjent!

af Helmut Melcher

Del indholdet:

Kontakt os

Har du brug for hjælp?
Har du brug for hjælp?

Nyheder